Home arrow Actueel arrow Christelijke kinderboekenmaand!
Christelijke kinderboekenmaand!
Afdrukken
Bijgedragen door Ingrid Scholten
foto herman boon.jpg
Heerlijk! is het
thema van de Christelijke Kinderboekenmaand 2009
en is ook de naam van de nieuwe kinder-cd en muziekboek die verschijnen in deze actiemaand. Deze cd’s, in de Oké4Kids serie, behoren reeds vele jaren tot de best verkochte kinder-cd’s in Nederland. Bron: Events4Christ. Marcel & Lydia schrijven veel Nederlandstalige liederen voor zowel volwassenen als kinderen. Veel van hun liederen komen in de Opwekkingbundel en worden veel gezongen in allerlei kerken en gemeenten. Ook op televisie zijn ze af en toe te zien en te horen. Marcel & Lydia zijn fulltime met muziek bezig en hebben samen een eigen bedrijf: Celmar Music. Ze produceren samen met Highway Music de bekende Oke4Kids serie. Ze zijn regelmatig in het land te vinden om op te treden voor zowel volwassenen, jongeren als kinderen. Marcel en Lydia zijn getrouwd en wonen in Ermelo met hun 3 kinderen.

Herman Boon is al vele jaren Nederlands bekendste christelijke cabaretier en een zeer succesvolle schrijver van kinderliederen. Hij werd vooral bekend door zijn theaterprogramma’s, maar ook door zijn acteer- en presentatiewerk in diverse EO-televisieprogramma’s. Inmiddels heeft hij al diverse kindercd’s gemaakt.

Op de lagere school was Herman Boon een verlegen jongetje. Totdat hij ontdekte dat hij met grappen zijn omgeving aan het lachen kan krijgen. Op de middelbare school zat Herman in een cabaretgroepje. Maar de kleinkunstacademie is geen succes voor de cabaretier, daarom gaat hij naar de Pedagogische Academie.
Naast zijn studie bleef hij ook bezig met cabaret. In 1983 won hij de derde plaats op het Camarettenfestival achter Brigitte Kaandorp en Hans Liberg. Paul de Leeuw won in dat jaar de persoonlijkheidsprijs. In 1986 won Herman Boon met zijn groep ‘Zindroom’ zelf de prijs. In datzelfde jaar kwam hij tot geloof. Herman heeft een vurige wens om mensen met God kennis te laten maken.

Dit concert belooft een groot feest te worden.

Kijk snel of dit concert ook bij jou in de buurt gehouden gaat worden.

Harderwijk: 5 euro
Groningen: 5 euro
Goes: 6,5 euro
Nijkerk :[Kind 5,50 euro Volwassenen 8 euro
Sleeuwijk: 5,50 euro
Harderberg: 5 euro
Ede: 5,5 euro

Alle concerten beginnen om 15.45.
www.events4christ.nl
21-09-2009

Meer nieuws...
Woord


‘…maar tot wat wij gekomen zijn, in dat spoor dan ook verder.’ (Fil. 3:16)

Hoe hebben we God aan het werk gezien als we achterom kijken. Hoe heeft God mensenlevens aangeraakt en mensen toegevoegd aan de gemeente. Maar God wil verder. God wil dat we in dat spoor verder gaan, want Hij is nog niet uitgewerkt. Verder in het spoor dat Jezus achterliet. Dwars door alle moeite heen, om net als Job te kunnen zeggen: ‘…mijn voet bleef vast in Zijn spoor, ik hield Zijn weg zonder af te buigen.’ (Job 23:11)

En dan hangt God er een tweede tekst aan, die zo duidelijk maakt wat God wil en wat dat spoor dan is: ‘…vergroot de plaats van je tent, span het tentdoek wijder uit, zonder enige terughoudendheid. Verleng de touwen en zet de tentpinnen vast.’ (Jes.54:2). God wil nog meer mensen bereiken, het tentdoek wijder uitspannen in Wormerveer, de touwen verlengen en de pinnen vast in de grond slaan. En dan zegt God wel, dat wij dat moeten doen  ‘zonder enige terughoudendheid’ …maar dat vraagt dan wel om een juiste houding. 

In dat spoor verder is volgen… en niet vooruit hollen, niet in overmoedigheid en met een opgeklopt geloof. In dat spoor verder is de plaats vergroten, de tent uitspannen, maar ontzettend goed luisteren en afhankelijk zijn van Hem, die het spoor maakte. Dan is het ook belangrijk, dat wij een duidelijk spoor achterlaten, want de Bijbel zegt tegen hen, die het spoor kwijt zijn geraakt: ‘volg dan de sporen der schapen.’ (Hooglied 1:8)